Bostik gaat voor duurzamere verpakkingen

De verpakking van de pistool polyurethaanschuimen (PU schuimen) van Bostik gaat veranderen. In het kader van duurzaamheid is besloten om de plastic doppen te verwijderen van de PU schuimproducten.

De verwijdering van de doppen heeft het volgende gevolg:

  • De vermindering van het gebruik van kunststoffen. Door te stoppen met het gebruik van plastic doppen, zal het verbruik van niet-hernieuwbare grondstoffen verminderd worden, hetgeen bijdraagt aan het bestrijden van plastic afval. Hierdoor zullen er 6,5 miljoen plastic doppen minder op de markt komen.
  • Meer efficiëntie in transport: doordat de nieuwe verpakkingen minder hoog zijn, zullen de overdozen ook minder hoog worden. Hierdoor wordt het transport efficiënter, wat restuleert in een reductie van de uitstoot tijdens het transport.

Waar de plastic handschoenen in het verleden in de dop waren geplaatst, vindt je deze in het vervolg terug aan de onderkant van de bus.

 

Heb je vragen over dit nieuwsartikel?

Christiaan Vuurens

Christiaan Vuurens, Marketing en inkoop

Door op 'Alles accepteren' te klikken, stemt u ermee in dat we informatie over u mogen verzamelen voor verschillende doeleinden, waaronder: Functionaliteit, Statistieken en Marketing