De nieuwe en verbeterde Ecophon Focus™ Ds

Het populaire Ecophon Focus Ds-plafond is vanaf nu verkrijgbaar met een vereenvoudigd enkellaags syteem, waardoor een snellere installatie mogelijk gemaakt wordt. Nogsteeds krijg je een even robuust resultaat dat geen enkele consessie doet aan het design en de akoestiek. 

De installatie is met het nieuwe vereenvoudige enkellaags systeem een stuk sneller geworden. Doordat het nieuwe dwarsprofiel systeem minder componenten heeft, wordt er bespaart op kostbare installatietijd. De upgrades worden mogelijk gemaakt door geavanceerde techniek. Bij de montage van panelen van 600x600 mm & 1200x600 mm zal de fixeerrail niet meer nodig zijn. Dit scheelt 15% tot 20% aan montagetijd!

Bekijk hier de installatie video

Door de unieke vergrendelfuntie hebben de nieuwe robuuste T24 PL-profielen (Precision Lock) meer stabiliteit en meer precisie, waardoor de levensduur verlengt wordt. Het is 75% sterker dan gangbare profielen. 

De enkellaagse installatie maakt ook een eenvoudige integratie van verlichtings- en ventilatie units mogelijk.

Het gridgewicht wordt aanzienlijk verminderd en de profielen zijn gemakkelijker te snijden. Bovendien wegen de panelen minder, dankzij aanpassingen in de glaswolstructuur. Minder gewicht betekend dus minder arbeidsintensief, een verbetering in ergonomie dus. 

Duurzaamheid is tijdens de ontwikkeling van de nieuwe verbeterde Ecophon Focus™ Ds een belangrijk thema geweest. Elk onderdeel van het nieuwe systeem is geoptimaliseerd voor maximale prestaties terwijl tegelijkertijd de ecologische voetafdruk geminimaliseerd wordt. Zowel het paneel als het grid wegen minder en vereisen hierdoor minder materiaal tijdens de productie. Dit vertaald zich in een aanzienlijke besparing voor het klimaat gedurende de gehele levenscyclus van het product, in totaal -22% voor het gehele systeem.

Tot slot is de akoestiek verbeterd. Door wijzingen in de constructie van het paneel is de geluidsabsorptie verbeterd van αw 0,90 naar 0,95 (bij ods 200 mm).

Heb je vragen over dit nieuwsartikel?

Christiaan Vuurens

Christiaan Vuurens, Marketing en inkoop

Door op 'Alles accepteren' te klikken, stemt u ermee in dat we informatie over u mogen verzamelen voor verschillende doeleinden, waaronder: Functionaliteit, Statistieken en Marketing