FAAY beperkt schade bij brand

Inmiddels weten we allemaal dat brandveiligheid een cruciaal aspect is van elk gebouw. Binnenwanden spelen hierin een essentiële rol in het beperken van de verspreiding van rook en vuur. Een brand kan altijd ontstaan, maar de gevolgen zijn te beperken. Cruciaal hierin is het gebruik maken van brandveilige materialen voor brandveilige vluchtwegen.

De wanden van FAAY hebben een kern van vlas met aan weerszijden een toplaag van gips. Doordat Vlas van nature een brandveilig materiaal is, fungeert het als een barrière die de verspreiding van vuur vertraagt. Dit komt doordat vlas verkoold indien het in aanraking komt met vuur.

Al ruim 50 jaar is FAAY producent van wanden en het laat al sinds jaar en dag de brandtesten voor al hun wanden uitvoeren in het onafhaneklijk centrum voor brandveiligheid van Efectis. Het gehele gamma scheidingswanden van FAAY zijn gecertificeerd volgens de Europese richtlijn EN1364-1. Afhankelijk van het type hebben de scheidingswanden een brandwerendheid van 30 tot 120 minuten, een heerlijk veilig gevoel.

Heb je vragen over dit nieuwsartikel?

Christiaan Vuurens

Christiaan Vuurens, Marketing en inkoop

Door op 'Alles accepteren' te klikken, stemt u ermee in dat we informatie over u mogen verzamelen voor verschillende doeleinden, waaronder: Functionaliteit, Statistieken en Marketing