SoundCircularity, de recyclingservice van Ecophon

Met de lancering van SoundCircularity heeft Ecophon een belangrijke mijlpaal bereikt in de missie voor duurzaamheid en innovatie. Deze nieuwe recyclingservice zal een aanzienlijke bijdrage gaan leveren aan de circulaire economie binnen onze bedrijfstak.

Een circulaire economie in de akoestische industrie
De circulaire economie speelt een cruciale rol in het verminderen van de impact op het milleu. SoundCircularity is een systeem dat is ontworpen om hergebruik en recycling te bevorderen, waardoor afval en het verbruik van grondstoffen aanzienlijk kan worden verminderd. Materialen in de akoestische industrie worden namelijk meestal weggegooid na gebruik. SoundCircularity biedt hiervoor een baanbrekende oplossing. Deze nieuwe duurzame service zorgt er namelijk voor dat gebruikte akoestische panelen niet op de sortplaats belangen, maar in plaats daarvan worden omgezet in waardevolle grondstoffen voor nieuwe producten, cirulariteit ten top!

Hoe werkt het precies?
Ontzorging is de sleutel van het succes van ieder recycling initiatief. Ecophon heeft met SoundCircularity het eenvoudig gemaakt om snijafval en post-consumer materiaal te verzamelen en te hergebruiken. Bekijk onderstaande video voor een impressie:

Recycling in 5 eenvoudige stappen
Het gebruik van de recyclingservice SoundCircularity is eenvoudig. Ecophon stelt eerst een overeenkomst op waar duidelijk alles in omschreven staat en die door beide partijen ondertekend wordt.

  1. Calculatie
    Op basis van de omvang van jouw project wordt berekend hoeveel zakken en palletdozen je zult ontvangen. Er passen 4 zakken in 1 palletdoos.
  2. Verzameling
    Verzamelen snijafval of post-consumer materiaal op de bouwplaats
  3. Ophaalservice
    Ecophon zorgt ervoor dat de pallets opgehaald en getransporteerd worden naar de recycling locatie, net over de grens in Duitsland. Er wordt een vaste prijs van € 120,- per pallet gehanteerd.
  4. Recycling
    Van de verzamelde materialen wordt nieuwe glaswolisolatie gemaakt.
  5. Diploma
    Je krijgt een bewijs van deelname waarmee wordt aangetoond dat je deelneemt aan een duurzamere toekomst.

Algemene voorwaarden
Om het gehele traject in goede banen te leiden, zijn er een paar belangrijke puntne om rekening mee te houden:

  • Alleen glaswolproducten van Ecophon (m.u.v. Texona en Super G oppervlak)
  • Geen vervuilde of natte producten
  • Producten vanaf 2002 (productiedatum op achterzijde paneel)
  • Vaste prijs per pallet à € 120,- (max. 1200 x 1200 mm)
  • Algemene voorwaarden ondertekend voor gebruik van de service.

Stap nu in de cirkel!
Neem ook deel aan deze spannende nieuwe stap richting een circulaire economie. Samen kunnen we een verschil maken naar de toekomst toe. Voor meer informatie kijk je op de speciale Ecophon SoundCircularity pagina.

Heb je vragen over dit nieuwsartikel?

Christiaan Vuurens

Christiaan Vuurens, Marketing en inkoop

Door op 'Alles accepteren' te klikken, stemt u ermee in dat we informatie over u mogen verzamelen voor verschillende doeleinden, waaronder: Functionaliteit, Statistieken en Marketing